Over Mij

  Foto: M. Vermeulen    

Sophie de Rijk

Een mens  is nooit uitgeleerd dus na het afronden van de studie muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht ging Sophie vol vuur verder met haar vioolstudie bij Codarts in Rotterdam. De wereldmuziek trok. En met name de tango. Klassiek viool studeerde ze bij Benzion Shamir en Thijs Kramer. Tango o.a. bij Martijn van der Linden. Arrangeer- en ensembleIessen volgde ze bij Gustavo Beijtelmann, Carel Kraaijenhof en Leo Vervelde. Tijdens haar verblijf in Buenos Aires had ze lessen bij Ramiro Gallo en Pablo Agri en speelde ze in het Orquesta Escuela o.l.v. Emilio Balcarse. 

Sophie is violiste, theatermaker, arrangeur en componiste  bij Strijkkwartet Pavadita, ze maakt als multi-instrumentalist deel uit van The Rossettis en is daarnaast freelance musicus in diverse projecten. Momenteel volgt zij een post-HBO opleiding muziekeducatie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Een mens is immers nooit uitgeleerd..

 

De combinatie lesgeven en zelf spelen geeft een mooie balans. Beide aspecten van het vak versterken elkaar. Als inmiddels ervaren docente probeert Sophie het beste uit haar leerling te halen. Met gedegen, leuke methodes en afwisselend repertoire. Met ook met humor en met persoonlijke aandacht voor iedere leerling. Door op verschillende manieren te inspireren, soms door te motiveren en natuurlijk met praktische tips.

©strijkgoed