Over de lessen

Reguliere lessen

 

De viool is niet het meest gemakkelijke instrument om te leren bespelen. Maar met een doses geduld en doorzettingsvermogen moet het je kunnen lukken. Het succes hangt voor een groot deel af van de hoeveelheid aandacht en tijd je er zelf insteekt. Voor jonge kinderen geldt dat de ouders moeten kunnen helpen bij de thuisstudie. Daarvoor hoef je overigens niet zelf te kunnen spelen. Maar het inplannen van de dagelijkse studiemomenten en stimuleren waar mogelijk is belangrijk voor de voortgang en daarmee het plezier in het vioolspelen. 1 x per maand is er een groepsles, ingedeeld in leeftijd/niveau. Hierin besteden we aandacht aan techniek, theorie en samenspel. 

Naast de lessen worden er uiteraard ook leuke presentaties georganiseerd. Ook gaan we met enige regelmaat samen naar inspirerende concerten (vrijwillig en op eigen kosten)

kleuterviool
(introductiecursus)

 

In kleine groepje van minimaal twee en maximaal 4 kleuters gaan we in 10 lessen de viool uitproberen. Op speelse wijze, met liedjes en oefeningen. Tijdens de laatste les wordt het geleerde aan de ouders gepresenteerd. 

Ensemblelessen

Samen met enthousiaste en ervaren collega's startte Sophie het afgelopen jaar een Strijkkwartet Akademie in Utrecht. Mocht je strijkwartet (of een ander kamermuziekensemble met strijkers) willen gaan spelen, neem dan vooral contact op. 

Voor bestaande ensembles biedt Sophie een  frisse blik op het te spelen repertoire. Of ze neemt de wijze van samenspelen eens flink onder de loep. Daarbij kun je naast je klassieke repertoire eens andere genres uitdiepen. Kom eens een tango workshop volgen! 

Lessen en workshops op afspraak. 

Heb je vragen?

Stuur een bericht!

©strijkgoed

Bericht ontvangen!