top of page

EDUCATIE

VIOOLLESSEN 
- Utrecht -

 

De viool is niet het meest gemakkelijke instrument om te leren bespelen. Maar met een doses geduld en doorzettingsvermogen moet het je kunnen lukken. Het succes hangt voor een groot deel af van de hoeveelheid aandacht en tijd je er zelf insteekt. Voor jonge kinderen geldt dat de ouders moeten kunnen helpen bij de thuisstudie. Daarvoor hoef je overigens niet zelf te kunnen spelen. Maar het inplannen van de dagelijkse studiemomenten en stimuleren waar mogelijk is belangrijk voor de voortgang en daarmee het plezier in het vioolspelen. Regelmatig wordt er een groepsles gepland. Hierin besteden we aandacht aan techniek, theorie en samenspel. 

Naast de lessen worden er uiteraard ook leuke presentaties georganiseerd. Daarnaast  gaan we met enige regelmaat samen naar inspirerende concerten (vrijwillig en op eigen kosten)

Ensemblelessen

 

Voor bestaande ensembles biedt Sophie een  frisse blik op het te spelen repertoire. Of ze neemt de wijze van samenspelen eens flink onder de loep. Daarbij kun je naast je klassieke repertoire eens andere genres uitdiepen. Kom eens een tango workshop volgen! 

Lessen en workshops op afspraak. 

Muziekeducatie

Muziekeducatie op (basis)scholen vindt Sophie een essentieel onderdeel van het curriculum, Voor het algemeen welbevinden, het leren omgaan met elkaars elkaars verschillen en overeenkomsten, om de cognitieve vakken op een andere manier te benaderen, de wereld en de uitdagingen op een creatieve manier te kunnen begroeten, het onderling begrip en vertrouwen te bevorderen,  Nu ja, het cruciale belang van muziekeducatie is wetenschappelijk bewezen. Daar hoeven we het niet meer over te hebben, toch?. Sophie geeft dan ook met veel plezier les aan alle groepen op de basisschool. Via het Kunstenhuis de Bilt-Zeist Maar basisscholen kunnen haar ook direct benaderen.

Heb je vragen?
Stuur een bericht!

Bericht ontvangen!

©strijkgoed

bottom of page