top of page

Sophie de Rijk

Een mens  is nooit uitgeleerd dus na het afronden van de studie muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht ging Sophie vol vuur verder met haar vioolstudie bij Codarts in Rotterdam. De wereldmuziek trok. En met name de tango. Klassiek viool studeerde ze bij Benzion Shamir en Thijs Kramer. Tango o.a. bij Martijn van der Linden. Arrangeer- en ensembleIessen volgde ze bij Gustavo Beijtelmann, Carel Kraaijenhof en Leo Vervelde. Tijdens haar verblijf in Buenos Aires had ze lessen bij Ramiro Gallo en Pablo Agri en speelde ze in het Orquesta Escuela o.l.v. Emilio Balcarse.

 

Sophie is violiste, theatermaker, arrangeur en componiste ze initieert en ontwikkelt producties met  Strijkkwartet Pavadita.  Omdat de  problematiek van klimaatverandering en het immense belang van biodiversiteit haar vastgrijpt en niet loslaat, heeft Sophie samen met Hilke Bressers het project "Carnaval der Bedreigde Dieren"opgestart en vormgegeven. Ze maakte als multi-instrumentalist deel uit van The Rossettis en is freelance musicus in diverse creatieve projecten. In 2020 rondde zij een post-HBO opleiding muziekeducatie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam af en geeft inmiddels met ontzettend veel plezier muziekles op diverse basisscholen. Inderdaad: een mens is nooit uitgeleerd. What's next?

De combinatie musiceren en lesgeven geeft een mooie balans. Beide aspecten van het vak versterken elkaar. Als inmiddels ervaren docente haalt Sophie de musicus die in iedereen schuilt, naar boven. Met gedegen, leuke methodes en afwisselend repertoire. Ook met humor en met persoonlijke aandacht voor iedere leerling. Door op diverse creatieve manieren te inspireren, soms door te motiveren en natuurlijk met praktische tips. Wees welkom!

©strijkgoed.com

©strijkgoed

Foto: Willemijn van Harskamp
bottom of page